İRAN İSLAM CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU AHMAD MOHAMMADI ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

19.08.2024

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sayın Ahmad MOHAMMADI Odamızı ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette Başkan SÜSOY;

Tanışma diyaloglarının ardından, Menemen Ticaret Odasının köklü geçmişini ve Odamıza bağlı olan Foça ve Menemen İlçesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bölge ticareti, ilaç sanayi ve otomotiv sektörü ile gelişmeleri yakından takip ettiğini, iki ülkenin ilişkilerinin dahada iyileşmesi ve ticari hacmin yükselmesi gerektiğinin öneminin altını çizerken bu anlamda en büyük görevin Odalarımıza düştüğünü de vurguladı.

İki ülkenin kültür ve yaşam benzerliğinin olduğunu ve sadece ticaret için değil ziyaret için de İran’ın gezilmesi gereken bir ülke olduğunu söyledi. İranlı İş Adamlarının da Türkiye’de kendini tanıtması gerektiğini dile getiren SÜSOY, aynı zamanda İzmir’de İran Başkonsolosluğunun olması gerektiğini ve burada konsolosluğun olmasının, iki ülke arasındaki ticari hacmin artacağının anlamına geleceğini belirtti ve Sayın Emir ANSARİ Bey aracılığıyla, İran ile ilişkilerimizin daha da güçlendiğinin ifade etti.

Nazik ziyaretleri için başta İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ahmad MOHAMMADI olmak üzere herkese teşekkürlerini ileterek, kendilerine hediyelerini takdim etti.